Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Eylül 09, 2010, 08:28:55 am

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tim 'Ripper' Owens  (Okunma Sayısı 186 defa)
Üye Bilgileri veskagan
Administrator
Legend Goat

Nüfus Cinsiyet:
Konum Nerden: izmir
Giriş Kayit tarihi Şubat 18, 2008, 12:00:00 am

Forum Ortalamasi

İcraat +12/-0
İrtibat
Üyelik Bilgileri Site
« : Ocak 20, 2010, 05:35:49 pm »

Winter's Bane

* Heart of a Killer (1993)

Judas Priest

* Jugulator (1997)
    * '98 Live Meltdown (live album, 1998)
    * Demolition (2001)
    * Live in London (live album and dvd, 2003)
    * Metalogy (box set; 4 tracks only; 2004)

Iced Earth

* The Reckoning (single) (2003)
    * The Glorious Burden (2004)
    * Overture of the Wicked (2007)
    * Framing Armageddon (Something Wicked Part 1) (2007)

Beyond Fear

* Beyond Fear (2006)

Yngwie Malmsteen

* Perpetual Flame (2008)

Solo

* Play My Game (2009)

Charred Walls of the Damned

* Charred Walls of the Damned (2010)

Judas Priest ve Iced Earth. Bu iki grubun büyüklüğü bilinir. Özellikle Priest'in ne denli bir grup olduğu, Metal Tanrıları olarak anıldıkları ve gerçekten de Metal Tanrıları oldukları bilinir. İşte bu iki büyük grupta, vokaller ayrıldıktan sonra boşluklar yaşanmıştır, bu boşlukları dolduran -bütün çabasıyla doldurmaya çalışan- kişi de Tim Owens'tır.

Tim Owens'ın hak ettiği şey, Heavy Metal vokalisti olarak anılmasıdır. Sesi ve müzik kariyeri Heavy Metal dediğimiz bu türün takipçisi olduğunu göstermektedir. Ve tek suçu Halford ve Matt Barlow gibi vokalistlerin bulunduğu gruplarda söylemesidir. Yine de Priest'i az da olsa dirilten adam Owens'tır, Priest hayranları ve metal müzikten anlayan insanlar her zaman bunu söylemiştir.

Size sorarım; Painkiller gibi bir parçayı kaç kişi son derece doruk noktasında yorumlayabilir? Owens bunu oldukça iyi başarmıştır. Tabii ki Halford'un birkaç ton üstünde söylemiş, kalın bir ses tonuyla yorumlamıştır. Yine de büyüklüğü tartışılamaz! Malmsteen ile yaptığı çalışmaları es geçmemek gerek... Mr. Crowley coverını her metal dinleyicisine önermekteyim.

Maiden'ın cover albümünde Flight Of Icarus'u yorumlamıştır; kendini kanıtlamıştır.

Çalışmalarını şöyle yazalım: (Beyond Fear (US), Yngwie J. Malmsteen, Judas Priest, Iced Earth, Winters Bane, Brainicide, Hail!, Charred Walls of the Damned, American Dog and Tim Owens, Seattle

Göründüğü üzere Heavy Metal'i layıkıyla destekleyen bir adamdır. Desteklemesi bu gibi gruplarda işi ne.

Priest'e gelmesi, Halford'un gruptan ayrılması ile başlar. Halford gruptan ayrılır ve Priest bateristi Scott Travis barda gördüğü bu adamı çok beğenir; bu adam Judas Priest Tribute grubunda söylemektedir. Owens apar topar Priest vokalisti olur, işte her kötü şey ondan sonra başlar: Kimisi "Priest'e Halford'dan sonra başka bir adam gelemez" der; kimisi önyargı ile bakar ve ilk andan, dinlemeden bu adamı sevmezler. Ama gerçekten çok iyi vokaldir. Halford'un gruba geri dönmesi ile hiç ses çıkarmadan gruptan ayrılır, daha sonraları birkaç ropörtajda intikamını alır. İntikam demesek de sitemini belirtir.

Daha sonraları bir diğer büyük grubun vokalisti olur, bu grup Iced Earth'tür. Bu da kendisi için büyük bir şanssızlıktır aslında. Yine aynı önyargıları görür, yine bir diğer büyük vokalistin ardından vokale gelmesi yadırganır. Ama yılmaz ve müziğini yerli yerinde, iyi bir şekilde yapar.

Belki de bu iki gruba gelmesi ile adını duyurmuş (böyle de olmuştur), bu iki gruba gelmesi ile hak ettiği değeri alamamıştır.

Önyargılarla boğuşan bu adam, bu iki grupta dikiş tutturamaz ve başka türlü projelerde kendini gösterir. Beyond Fear ve Charred Walls of the Damned bunlardan ikisi.

Owens Priest'e geldiği zaman, hayranlardan ve çoğu metal dinleyecisinden Priest'in ikinci albümünde yer alan 'Ripper' parçasını lakab olarak alır; hayranlar Ripper'ı layık görürler Owens'a. Tabii ki, aslında bu lakabı Owens'a layık gören ilk kişi kendisidir.

Yngwie Malmsteen ile yaptığı çalışmaları unutmamak gerek demiştik. Malmsteen ile Perpetual Flame albümün yapan Owens en son olarak solo albümünü yayımlamıştır. Belki de Owens için en iyisi budur; hak ettiği ilgiliyi ve saygıyı tek başına kazanabilir belki de...

Hazırlayan: veskagan

« Son Düzenleme: Mart 12, 2010, 09:08:36 pm Gönderen: veskagan » Kayıtlı

Üye Bilgileri vortex
Administrator
Legend Goat

Nüfus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden: İstanbul
Giriş Kayit tarihi Ekim 25, 2007, 11:00:00 pm

Forum Ortalamasi

İcraat +6/-0
İrtibat
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2010, 07:17:17 pm »

Herhalde Metal müzik tarihinin yetenekli olmakla beraber en bahtsız solistlerinden biri desek hiç de yanlış olmaz. 2 Dev grupta başarıyla seleflerinin yerini doldurabilecek kadar dolu işler yapmış olsa da her 2 grup için maskot olmuş 2 vokalin ismi altında ezilmiş ve her 2  gruptan da benzer şekilde ayrılmıştı sanırım. Mesleğinin hakkını veren adamlardan biridir. Tim Owens

Üye Bilgileri Doruk
Gorecan
*

Nüfus Cinsiyet:
Konum Nerden: İstanbul
Giriş Kayit tarihi Mayıs 27, 2008, 11:00:00 pm

Forum Ortalamasi

İcraat +5/-0
İrtibat
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2010, 10:02:35 pm »

Zamanında e-mail aracılığıyla röportaj yapmıştık bu herifle. Henüz IE'den atılmamıştı. Çok yüzeysel bir röportaj olsa da ilginizi çekebilir diye buraya yapıştırıyorum. Eğer başka bir sitede paylaşmak isterseniz lütfen IETR'ye ait olduğunu belirtin.

ICED EARTH TÜRKİYE TIM RIPPER OWENS RÖPORTAJI

Merhaba Tim.Öncelikle seni bu güzel projelerinden ve çalışmalarından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum.Hayranlığımızı bilmeni isteriz.Iced Earth Türkiye Fan Sitesi olarak sana bir röportaj isteğimiz olduğunu söylemiştik ve senden de olumlu yanıt almıştık.Öncelikle bilesin ki sorular sitemizin üyeleri tarafından ortak oluşturuldu.Cevaplaman bizi çok mutlu edicek.Geçelim sorulara;

Iced Earth'ün geçmişteki hali ile şu anki haline baktığımızda büyük bir değişim görüyoruz.Bu büyük değişimin büyük sebeplerinden birinin siz olduğuna inanıyor musunuz eğer inanıyorsanız sizinle birlikte gruba gelen yenilikler nelerdir?

Hayır, bence Iced Earth eskiye dönüyor fakat Jon asıl kişi. Bu nedenle grupta herşey Jon'un fikirleriyle şekilleniyor.

Büyük bir hayranı olduğunuz Judas Priest grubundan vokalistlik teklifi geldiğinde hissettikleriniz nelerdir? Judas Priest sayesinde Heavy Metal aresında önemli bir yere sahip olmanızın size getirileri oldu mu ? (Para haricinde )

Priest vokalisti olmak harikaydı. Beni şu an bulunduğum yere getirdi ve müzikte kendime yer edinmemi sağladı. Iced Earth vokalisti olarak kariyerimin doruk noktasında olduğumu düşünüyorum.

Bazı parçalarda koro partsiyonları olması yine sizin performansınıza destek niteliğinde miydi yoksa yine Jon un besteleri ile ilgili bir durum mu?

Jon'un besteleriyle ilgili bir durum. Koro partsiyonlarını albümlerinde yıllardır kullanıyor.

Iced Earth Alive in Athens'ten sonra büyük bir patlama gerçekleştirdi ve bügünkü hayran kitlesinin büyük çoğunluğuna bu sayede ulaştı.Ama yapılan kadro değişikliğinden sonra gözle görülür bir durgunluk yaşandı.Bu açığı kapatmak ve Iced Earth'ü o eski muhteşem günlerine döndürmek için ne gibi planlarınız var?

Glorious Burden o zamana kadar en çok satan Iced Earth albümüydü, bu da albümün aslında başarılı olduğunu gösterir. Ama yeni abüm o kadar iyiki sadece yükseldiğimizi görüyorum. Yani umarım öyledir hahaha...

Türkiye'de azımsanamıyacak ölçüde Iced Earth fanatiği var ve bu kitleyi her geçen gün arttırıyoruz.Bunu değerlendirmek ve Türkiye'de herhangi bir konser vermek gibi bir düşünceniz varmı?

Bu konuda söz hakkına sahip değilim, sadece şunu söylememe izin verin, gelmeyi çok isterim

Framing Armageddon'da sesinizin tizliği,gitar ve davul tonlarına göre arka planda kalıyor bazı parçalarda.Bu Jon tarafından ayarlanmış bir şeymi yoksa albümün yayınlanmasıyla düzeltilecek bir hatamı?

Bazı yerlerde tiz notalarım sadece harmoni görevi gördü. Bu nedenle arkaplanda kalmalıydı.

Scream vokalinizin thrash metalde çok etkili olabileceğini düşünüyoruz.Siz de bunu düşünür müydünüz? En azından bir iki parçanızda thrash'e yer verme gibi bir planınız olabilirmi?

Thrash metalden hoşlanıyorum ama söylemek tarzım değil. Beyond Fear'ın yeni albümü tam bir patlama olucak.

Rock Star filmi siz baz alınarak yapılmış bir film.Bu film ile ilgili genel düşünceleriniz neler böyle bir filmin çekileceğini duyduğunuzda neler düşündünüz?

Film fena değil... Tek sorun benim hakkımda olması.

Tekrar yorumladığınız Iced Earth parçalarından favori parçanız nedir ? Bu parçalara scream vokal yeteneğinizi kullanarak daha güzel bir şekil verebileceğinizi düşünüyor musunuz?

En çok Burning Times'ı beğendiğimi söyleyebilirim. Sesime en çok uyan o ve eski Iced Earth şarkılarını yorumlarken kullanmak istediğim vokal tarzına en çok uyan da o.

Beyond Fear adlı projenizin şu an sizin için yeri nedir? Gelecekteki projelerinizden bahsedebilirmisiniz? Mesela yakında yeni bir albüm bekleyebilir miyiz ?

Pekala, Beyond Fear'ı çok seviyorum, çünkü şarkı ve sözlerini kendim yazıyorum, bu çok şey ifade ediyor çünkü Beyond Fear'la yaptığım son albüm, en iyi eleştirileri alan albümüm oldu. Bu yüzden Beyond Fear'ın büyümesini istiyorum.

Jon Schaffer sizi gruba davet ettiğinde ilk düşünceleriniz neydi?Iced Earth'e gelişinizi bize biraz anlatır mısınız?

Gerçekten etkilenmiştim.Albüm sesime çok iyi uyuyordu. Jon ve ben, iyi arkadaşlardık (hala öyleyiz) ve Glorious Burden çok iyi bir albümdü.

Matthew Barlow ile hiç görüştünüz mü?Hakkında ve Iced Earth'ün geçmişinde yarattığı çizgiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet, bir Priest konserine gelmişlerdi. O ve Jon. Gerçekten harika bir insan ve mükemmel bir vokalist.

Yngwie Malmsteen ile yaptığınız Mr. Crowley parçasında mükemmel bir iş çıkarmışsınız. Bu çalışmadan biraz bahsedermisiniz? Bu fikir nereden geldi? Nasıl gelişti?

Bob Kulick beni aradı ve böyle bir projede bulunmak isteyip istemeyeceğimi söyledi. Bende kabul ettim... Eğlenceliydi... Küçük bir değişiklik yapmaya çalıştım.

Iced Earth geçmişindeki Alive In Athens konseri gibi bir konser daha verip DVD'sini çekmeyi düşünceniz var mı. Örneğin sadece Something Wicked konseptini işleyen bir konser albümü gibi?

Bunu isterdim, ama dediğim gibi, Iced Earth Jon'un bebeği, kararları o veriyor, ama gerçekten isterdim.

Son olarak Türk fanlarınıza vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Sizi çok seviyorum çocuklar. Orda olmak için sabırsızlanıyorum. "Heavy"' kalın!

Iced Earth Türkiye - Tim Ripper Owens

My only hope, My only solution is the
VIOLENT REVOLUTION!
Üye Bilgileri metalized
Keçi Adayı
*

Nüfus Cinsiyet:
Konum Nerden:
Giriş Kayit tarihi Eylül 06, 2010, 10:59:13 am

Forum Ortalamasi

İcraat +0/-0
İrtibat
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2010, 12:03:17 pm »

Bu adam kendi grubunu kursaydı şuan Rob Halford'dan bile daha iyi duruma gelirdi diye düşünüyorum. Fena ses var adamda.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: