Sadece bass gitarlar ile Heavy Metal albümü düşünün! Belki de çoğu bassseverin istediği bir albümdür bu. Marcus Grosskopf sayesinde hayaller güzel bir biçimde gerçek oldu.
Helloween'den tanıdığımız bass gitarist Marcus Grosskopf müzik adına çalışmayı çok seven bir insan. Sürekli projelere katılıyor, yeni gruplar keşfediyor ve Helloween'de oldukça iyi işler çıkarıyor... Uzun zamandır düşündüğü bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı ve dünyanın en iyi metal gruplarının bass gitaristleri ile bu projeyi bizlere sundu.
Albümde DIO, OZZY OSBOURNE, WHITESNAKE, OVERKILL, GAMMA RAY, ANTHRAX, SAXON, ACCEPT ve daha birçok grupta çalmış, çalmaya devam eden bass gitaristler hünerlerini sergilemiş durumda. Ritim gitarı, solo gitarı bile bass ile çalan bu çılgın adamlar Heavy Metal tarzında bir albüm ile çıktılar karşımıza.
Albümün Line Up'ı Markus Grosskopf (Helloween), Marcel Schirmer (Destruction), Tom Angelripper (Sodom) ve Peter Wagner'den (Rage) oluşmakta. Dikkat ederseniz oldukça güçlü isimler var. Yan vokal kısmında ise Apollo Papathanasio (FIREWIND, TIME REQUIEM, EVIL MASQUERADE, MAJESTIC) Jesper Binzer (D-A-D) var.
Albümdeki parçalar çoğu dinleyiciye garip ve değişik gelebilir. Bunun nedeni hep bass ile yapılmış olmasıdır sanırım. Bazılarımız düşünür; solosuz veya ritimsiz metal albümü mü olur, diye. Ama bu albümde solo ve ritim bass gitarlarla süslenmiş durumda, oldukça da başarılı bir biçimde işler çıkarılmış.
Sadece Bass gitarlar ile kulaklarınızın inlemesini istiyorsanız ve büyük bir bass hayranıysanız -çünkü bu zamanlarda albümlerde bass gitarı duymak neredeyse çok zor- bu albüm sizin için birebir!
Yine de kendi düşüncelerimi söylemek istiyorum. Aslında albümü ilk edindiğimde üst seviyelerde ve üst seviyelerin daha da zirvesinde şeyler bekliyordum ama istediğim gibi çıkmadı. Yine de farklı tatlar tatmak isteyen, özellikle Heavy Metal'e gönül veriş olanlara saygı göstermeyi bilen metal dinleyicileri en az bir kere dinlemeli.
Albümde Yer Alan Müzisyenler :
Line up:
Markus Grosskopf (Helloween), Marcel Schirmer (Destruction), Tom Angelripper (Sodom) and Peter Wagner (Rage)
Guest musicians:
Bass:
Billy Sheehan (STEVE VAI, MR. BIG, DAVID LEE ROTH)
Rudy Sarzo (DIO, OZZY OSBOURNE, WHITESNAKE, QUIET RIOT)
Lee Rocker (STRAY CATS)
Marco Mendoza (THIN LIZZY, WHITESNAKE, TED NUGENT)
DD Verni (OVERKILL)
Wyzard (MOTHERS FINEST)
Dirk Schlchter (GAMMA RAY)
Joey Vera (ARMORED SAINT, FATES WARNING, ANTHRAX)
Stig Pedersen (D.A.D)
Nibbs (SAXON)
Tobias Exxel (EDGUY)
Jens Becker (GRAVE DIGGER, RUNNING WILD)
Dennis Ward (PINK CREAM 69)
Peter Baltes (ACCEPT)
Jan S. Eckert (MASTERPLAN)
Michael Mller (JADED HEART)
Vocals:
Apollo Papathanasio (FIREWIND, TIME REQUIEM, EVIL MASQUERADE, MAJESTIC)
Jesper Binzer (D-A-D)
Drums:
Andr Hilgers (RAGE, AXXIS, SILENT FORCE)
Stefan Arnold (GRAVE DIGGER)Hazırlayan : veskagan